ARCHALTFOTOKONZERV

Történeti és/vagy alternativ fototechnikák, fotokonzerválás és minden ami ezzel kapcsolatos: hírek, események, kiállítások, tanfolyamok, mittudomén. A http://archfoto.n1.hu/-s honlapom melléklete aktualitásokról.

HTML

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2007.06.06. 18:06 archfoto

Wikis webproject a fotokonzerválásról. Persze külföldön.

 -

Conservation of photographic negatives címmel  az FHTW Berlin (University of Applied Sciences, Course for Preservation and Conservation/ Audiovisual and Photographic Heritage) és a Nederlands fotomuseum, Rotterdam  közös produlciójában a:   http://www.photographicnegatives.net/     URL-on.

A wiki  olyan rendszer ami (többek között) lehetővé teszi, hogy az oldalt bárki szerkesztheti (lásd Wikipédia) . Így ingyen lehet információkat adni és kapni is. Ezen a lapon még csak kevés adat van, úgyhogy ráfér némi szerkesztés. Hogy mire lehet menni a jónép interaktívitásával ezügyben manapság arról ugyan vannak személyes tapasztalataim, de remélhetőleg az övék bíztatóbbak lesznek. Akárhogy is, az ötlet jó, hameg azt is nézzük, hogy intézményektől származik és mégse zártkörű, pozicióféltő hatalmaskodásról szól, hát kellemesen meglepő is...

(Jójó tudom, hogy szoktuk: Valami jófelé presszionáló példát keresve az ember hajlamos kissé kiszínezni a lelt pozitívumokat miha naiv és hülyénjóhiszemű volna. Aszt ha közelebb megy többnyire kiderül, addig jó, amig nem ismeri a részleteket. De akkor is.)


A lap nyelve angol és német eddig, de gondolom a többi nyelvi verzió lehetséges.

Szólj hozzá!

Címkék: fotokonzervalas


A bejegyzés trackback címe:

https://archfoto.blog.hu/api/trackback/id/tr27472307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása