ARCHALTFOTOKONZERV

Történeti és/vagy alternativ fototechnikák, fotokonzerválás és minden ami ezzel kapcsolatos: hírek, események, kiállítások, tanfolyamok, mittudomén. A http://archfoto.n1.hu/-s honlapom melléklete aktualitásokról.

HTML

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.01.30. 10:29 archfoto

Már a Centennial™ POP is kifújt. De lesz Polaroid.




A Chicago Albumen Works  lapján jelent meg a hír hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között nem tudják tovább gyártani ezt a zselatinos kimásolópapírt. A Kentmere céget, ahol készült, már 2007-ben bezárták, és a jelenlegi helyen néhány újabb környezetvédelmi előírás költségvonzata adta meg az utolsó döfést. Így már senki se gyárt zselatinos kimásolópapírt a világon.



label.jpg


 

A nekrológban megemlítik, hogy mivel ezt a típusú anyagot 1884-ben, Münchenben kezdték gyártani, ez volt a világ leghoszabb ideig gyártott fotóanyaga.

A Harman Technology aki a Kentmere és az Ilford Photo tulajdonosa is  bejelentette, hogy  a megszűnt Polaroid filmgyártás hollandiai üzemét, gépekkel és néhány dolgozóval átvette  és az    Impossible Project  :-) keretében egy saját új Polaroid jellegű filmet fejlesztenek ki és 2010-ben piacra dobják.

Az Ilford szeret ilyesmit csinálni például az egykori Cibachromet is gyártják Ilfochrome Classic néven és saját változatokat is fejlesztettek belőle.


Régebbi bejegyzések a témában:

A Polaroid abbahagyta a Polaroidot. Már ezek is.


Linkek:

A Chicago Albumen Works, Centennial POP oldala:
http://www.albumenworks.com/printing-out-paper.html

Az Ilford Polaroid bejelentése:
http://www.harmantechnology.com/Blog/tabid/60/Default.aspx?tabid=60&EntryID=33

Az emlegetett technikák elmagyarázása a Kislexikonban.
http://archfoto.n1.hu/klexframe.html

 

 






Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://archfoto.blog.hu/api/trackback/id/tr25911893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása