ARCHALTFOTOKONZERV

Történeti és/vagy alternativ fototechnikák, fotokonzerválás és minden ami ezzel kapcsolatos: hírek, események, kiállítások, tanfolyamok, mittudomén. A http://archfoto.n1.hu/-s honlapom melléklete aktualitásokról.

HTML

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.10.29. 13:25 archfoto

Restanciák pl.: a kortárs dagerrotipisták kiállítása




Mint már annyiszor, megintcsak elsodort az élet és így jól lemaradtam egy csomó dolog beírásával. Altfotóilag tán a legérdekesebb esemény, a franciaországi 
Bry sur Marne-ben rendezett, "Exhibition of contemporary daguerreotypes" című kiállítás, amit a dagerrotipia feltalálásának 170. évfordulója alkalmából rendeztek, kortárs dagerrotipisták művei számára, és  szeptember 12-október 18-ig volt nyitva. (Jelentem, az eseménynaptárban azért benne volt.)  Itt szerepeltek nagyjából az  összes ismert és kevésbé ismert szerzők, némelyikük részletesebb bemutatására (hálistennek nem aktualitáshoz kötött) még visszatérek.


Kortárs dagerrotipisták
Egy csomó dagerrotipista Bry sur Marne-ben.
 Felső sor, balról jobbra: Christophe Dutoit (Suisse), Jerry Spagnoli (USA), Tom Young (USA), Ken Nelson (USA), Marc Kereun (France), Jeanne-Pierre Spilbauer (Mayor of Bry-sur-Marne), Domique Genty (France), Bailun (Russia), Takashi Arai (Japan), Rossano Bertolo (Italy), Jérôme Monnier (France), Ake Hultman (Sweden)
Alsó sor, balról jobbra: C. Kunin (exhibitor), Eneida Odriozola (Spain), Esteban Naves (Spain), Alfonso de Castro (Spain), Jonathan Danforth (USA), Sean Culver (USA)
A http://www.cdags.org/wp-content/uploads/group1.jpg címről linkelve


A kiállítás néhány sztárjával interjúkat készített a http://www.galerie-photo.com/, franciául. Lásd a linkeknél.

Volt fotóaukció a Sotheby's-nél 
New York-ban október 9-én. A történeti technikák is érdekesek voltak, magyar vonatkozás  Moholy Nagy: FOTOPLASTIK ('THE BENEVOLENT GENTLEMEN') c. képe volt amit 50e $- ért vettek meg ez a akkori középárfolyamom (183 Ft/$) kb. 9150000 Ft. Az ismert fotókról készült Kertész reprinteket 6 és 10e $ között vették a Brassai éjszakai képének reprintjét 7500 $-on vitték. Volt még a  Christie's-nél is október 7-8-án szintén New York-ban, de arról nem tudok sokat (mert nem néztem [még?] utána). Ja, és szeptember 24.-én megvolt az  5. Ágens fotóárverés is.

Van még más is, majd megpróbálom kierőltetni magamból.



Linkek:

A francia nyelvű dagerrotipista interjúk linkjei, a nevekkel most nem szórakoznék, benne vanak a linkekben:
http://www.galerie-photo.com/daguerreotype-sean-culver.html

http://www.galerie-photo.com/daguerreotype-exposition.html

http://www.galerie-photo.com/daguerreotype-jerry-spagnoli.html

http://www.galerie-photo.com/daguerreotype-eric-mertens.html

http://www.galerie-photo.com/daguerreotype-marinus-j-ortelee.html





Szólj hozzá!

Címkék: kiallitas aukcio dagerrotip műtárgypiac


A bejegyzés trackback címe:

https://archfoto.blog.hu/api/trackback/id/tr271483867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása